این روزها برای خرید یک کتاب لازم نیست به فلان کتابفروشی بروید. یا اینکه برای شرکت در دورۀ آموزشی فلان استاد در یک شهر دیگر، نیازی نیست این همه هزینه کنید، تا به آنجا بروید. یا مثلا اینکه مثل قدیم برای خریدن یک فیلم، لازم نیست به ویدیو کلوپ بروید.
از وقتی سایتهای دانلودی یا فروش فایل راه افتاده است، همۀ این کارها و خیلی از کارهای دیگر راحت شده است. ساخت فروشگاه اینترنتی فایل هم یک روش برای کسب درآمد اینترنتی است که در این مقاله میخواهم راجع به آن صحبت کنم. قبل از خواندن ادامه مقاله پیشنهاد میکنم ویدیو زیر را حتما ببینید:
پیش از هر چیز، میخواهیم ببینیم، که اصلا راه اندازی چنین سایتی خوب است؟ چه چیزهایی در فروشگاه فایل میتوانید بفروشید؟ هزینه آن چقدر است؟ همچنین سادهترین روش برای ساخت فروشگاه فایل با کمک بهترین فروشگاه ساز فایل را به شما آموزش میدهیم.
فروشگاه اینترنتی فایل چیست؟
چند وقت پیش، با یکی از اساتید طراحی، جلسهای داشتم. هدفش این بود با برگزاری دوره آموزشی در همۀ شهرها، بیشتر خودش را معرفی کند. اما طبیعتا محدودیت زمانی و مکانی برای رفتن به شهرهای دیگر وجود داشت.
بهترین پیشنهادی که میشد به او داد، راه اندازی یک سایت فروشگاهی فایل بود. سایتی که در آن هم بتوان آموزش آنلاین داد؛ هم فایلهای ویدیویی دوره را در آن آپلود کرد. با این کار، افراد زیادی میتوانستند در دوره شرکت کنند.
گاهی قصد راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی، مثلا فروشگاه آنلاین را دارید؛ اما نه محصول فیزیکی خاصی مدنظرتان است، نه سرمایه اولیه تأمین محصول را دارید. اما یک تخصص در زمینه خاص دارید. در این شرایط، ساخت سایت فروش فایل گزینه مناسبی است.
چگونه میتوانیم از فروشگاه اینترنتی فایل، کسب درآمد کنیم؟ (با مثال های واقعی)
محصولات دیجیتال مانند فایل، این مزیت را دارد، که تنها یک هزینه اولیه میخواهد؛ بعد از آن، میتوانید از همان محصول سود کسب کنید؛ یعنی نیازی نیست برای هر مشتری یک محصول مجزا تهیه کنید.
فروشگاههای اینترنتی فایل، انواع مختلفی دارد. احتمالا خودتان هم بارها تعدادی از آنها را دیدهاید. در ادامه به انواع این فروشگاهها اشاره میکنم. همچنین برای بعضی از آنها، نمونههایی نام میبرم تا بیشتر متوجه شوید.
1. سایت فروش پکیجهای ویدیویی آموزشی
فرض کنیم که یک تخصص و مهارت خاص دارید. در عین اینکه به آموزش علاقه دارید، میخواهید از آن درآمد هم داشته باشید. یک گزینه مناسب برای شما، تهیه ویدیوهای آموزشی و قرار دادن آن در سایت است. اتفاقا این نوع کسب و کارها اخیرا پیشرفتهای زیادی داشته است و افراد حرفهای توانستهاند درآمد خوبی از آن کسب کنند.
یک نمونه معروف که احتمالا آنها را میشناسید، وب سایت دکتر شیری است. محصول اصلی این سایت، فایلهای ویدیویی آموزشی در زمینه روانشناسی است.
2. سایت فروش فایل پی دی اف و ایبوک
یک نمونه شناخته شده از این نوع فروشگاههای فایل، سایت فیدبیو است. (هرچند تمرکزش روی اپلیکیشن است!) خوشبختانه الان هر کتاب و نوشتهای که بخواهیم را میتوانیم خیلی سریع در اینترنت پیدا کرده و آن را دانلود کنیم. پس برای فعالیت فرهنگی در زمینه کتاب نیازی نیست لزوما انباری پر از کتاب داشته باشید. اگر به فایل کتابها دسترسی داشته باشید، میتوانید یک فروشگاه کتاب دیجیتال یا فروش پی دی اف راه بیندازید.
یک نمونه دیگر که چندین سال است آن را در فضای اینترنت میبینیم، فایلهای پی دی اف جزوهها یا کتابهای درسی است.
3. دورههای آموزشی آنلاین
با روندی که اطرافمان میبینیم، این تصور که در آینده همه چیز آنلاین میشود، عجیب نیست. به نظرم تا چند سال دیگر، برای شرکت در یک دوره آموزشی یا حتی کلاسهای مدرسه و دانشگاه، نیازی به مراجعه حضوری نیست. چون همۀ کلاسها آنلاین برگزار میشود. هر چند که الان هم، تعدادی از آنها را میبینیم.
مثلا سایت آموزش زبان ایران اروپا، اقدام به برگزاری دورههای آموزش آنلاین کرده است.
4. سایت فروشگاهی فایلهای صوتی یا پادکست
فایلهای صوتی مدتی است محبوبیت پیدا کردهاند. روز به روز هم اهمیت بیشتری پیدا میکنند. اگر سایت پادکست بی پلاس را بشناسید، این دقیقا یک نمونه خوب از سایت مخصوص فایلهای صوتی و پادکست است. البته فایلهای این سایت، رایگان است!
یک نمونه آن هم از مشتریان پرتال است. مثلا سایت روانشناسی جریان که شامل فایلهای صوتی است.
5. سایت دانلود فیلم و موسیقی
این یک مورد از سایتهای فروش فایل را دیگر همۀ شما میشناسید. هرچند این سایتها معمولا رایگان بودند؛ اما به هر حال شما هم میتوانید یکی از این نوع سایتها داشته باشید. البته اگر به دنبال درآمد بالا هستید، روی این گزینه حساب نکنید.
6. سایت دانلود نرم افزار و اپلیکشن
دنیای اینترنت پر است از این نوع سایتها. خودتان هم احتمالا بارها از این سایتها، استفاده کردهاید و کارتان راه افتاده است. مثلا نرم افزارهایی برای سیستم کامپیوترتان.
آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی فایل یا محصولات دانلودی
راه اندازی فروشگاه اینترنتی فایل، از آن چه فکر میکنید راحتتر است. کل فرآیند ساخت فروشگاه اینترنتی فایل؛ در مجموع یک ساعت بیشتر زمان شما را نمیگیرد. البته با کمک روشی که قرار است در مورد آن صحبت کنیم. روشی که نه نیاز به آموزش دارد، نه کدنویسی میخواهد و نه زمان زیادی از شما میگیرد.
در مقاله «راه اندازی و ساخت سایت با 3 روش مختلف» گفتهایم، سادهترین روش برای طراحی سایت استفاده از فروشگاه ساز است. بدون اینکه شما را درگیر روشهای پیچیده دیگر کنیم، به سراغ آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی فایل میرویم. در ضمن، آموزش را روی بهترین فروشگاه ساز فایل توضیح داده ایم.
اگر میخواهید بعد از یک ساعت سایت فروشگاهی فایل داشته باشید، قدم به قدم با ما همراه باشید:
1- یک سایت به اسم خودتان ثبت کنید
برای داشتن فروشگاه فایل، روی لینک ساخت فروشگاه اینترنتی کلیک کنید. این اولین گام شما برای داشتن یک سایت محصولات دانلودی است. بعد از اینکه شماره تلفن و اسم فرضی سایتتان را وارد کردید، سایت آزمایشی شما آماده میشود. تا 7 روز میتوانید با این سایت کار کنید و با همه زیر و بم آن آشنا شوید.
نگران کار کردن با سایت هم نباشید؛ چون از همان لحظه نخست ورود به سایت، تعدادی ویدیو آموزشی جلو رویتان میبینید. تازه علاوه بر آن، هر زمان بخواهید میتوانید با تماس تلفنی یا تیکت، از کمک پشتیبانی 24 ساعته استفاده کنید.
2- یک قالب دلخواه برای سایتتان انتخاب کنید
ظاهر و دکور فروشگاه اینترنتی هم دقیقا مثل فروشگاه فیزیکی، موضوعی است که شما به آن اهمیت میدهید. این ظاهر را قالب سایت شما مشخص میکند. از بین قالب های سایت، یکی را به دلخواه انتخاب و آن را روی فروشگاهتان تنظیم میکنید. پشتیبانان هم میتوانند کامل شما را راهنمایی کنند. همچنین هر جا نیاز بود، تغییرات موردنظر شما را اعمال کنند.
3- سایتی که درست کردهاید را فعال کنید
گفتیم این سایت تا 7 روز برای شماست. اگر بخواهید صاحب آن شوید، باید سایت را فعال کنید. چگونه؟ در پرتال، 3 بسته فروشگاهی با قیمتهای متفاوت وجود دارد که امکانات آنها با هم متفاوت است. هر کدام که برایتان مناسب است، را در همان پنل مدیریت انتخاب و خریداری کنید. بعد از آن، هم صاحب سایت خواهید شد؛ هم اینکه میتوانید یک آدرس منحصر یا دامنه برای آن انتخاب کنید.
4- فایل و محتوای خود را در سایت آپلود کنید
الان وقت آن است که هر فایل و محتوایی که دارید، را در سایت بگذارید. در هر صفحه از سایت، یک محصول با توضیحات آن قرار دهید. توضیحاتی در مورد اینکه مثلا دوره آموزشی شامل چه بخشهایی است؛ مشتری بعد از دیدن آن، چه چیزهایی بهدست میآورد و...
علاوه بر محصولات دانلودی، روی محتوای کاربردی و مفید در بخش بلاگ هم کار کنید. مثل سایت دکتر شیری، که پر از محتوای مفید است.
راستی نگران حجم فایلهایتان هم نباشید، چون هرچقدر فضا که بخواهید، پرتال در اختیار شما قرار میدهد.
5- با کمک روشهای بازاریابی اینترنتی محصولتان را معرفی کنید و بفروشید!
شاید بگویید، خب سایت را که راه اندازی کردیم، محصول را هم در آن گذاشتیم، پس از چه زمانی مشتری به سراغ ما میآید؟! هر کاری تا الان کردهاید، برای آماده سازی فروشگاه اینترنتیتان بوده است. اما برای اینکه بخواهید از این پس بفروشید، باید سایت و محصولتان را معرفی کنید.
مثلا اینکه باید بدانید چه کار کنید تا گوگل شما را بالا نشان بدهد؛ کجاها و چگونه تبلیغ کنید؛ چه محتوای متنی و تصویری در سایت قرار دهید.
در بلاگ پرتال، همۀ این موضوعات را آموزش دادهایم. مثلا اینکه:
- 10 نکته برای افزایش فروش سایت فروشگاهیتان
- 8 نکته برای آموزش سئو سایت فروشگاهی
هزینه ساخت فروشگاه فایل چقدر است؟
میدانید اصلیترین تفاوت فروشگاه محصول فیزیکی و فروشگاه فایل چیست؟ هزینۀ آن! شما در فروشگاه محصول فیزیکی باید به تعداد مشتریان محصول تهیه کنید. پس هر سفارش برایتان، هزینه تامین محصول را دارد.
اما در فروشگاه فایل، مسئله کمی فرق دارد! شما برای ساخت هر فایل یک هزینه اولیه خرج میکنید (تهیه ویدئو، ادیت و...)؛ بعد از آن، نیازی نیست برای هر مشتری یک محصول تهیه کنید. مثلا اگر بخواهید ویدئوهای آموزشی در سایت بگذارید و بفروشید، همان ابتدا هزینه و زمانی را صرف تهیه آن میکنید. (البته اگر میخواهید حرفهای باشد، باید انرژی زیادی صرف کنید!)
به این ترتیب، مشتریان تا مدتی میتوانند همین محصول را خریداری کنند. پس فکر نکنید داشتن یک فروشگاه فایل هزینهای برایتان نخواهد داشت.
علاوه بر آن، ساخت سایت هم قطعا هزینه دارد. مثل فروشگاه فیزیکی که قطعا هزینهای باید برای اجازه مکان و دکوراسیون بپردازید. سایت هم باید فضای کافی برای نگهداری فایل را داشته باشد. پس طبیعی است که خریدن این مکان نیاز به صرف هزینه دارد. نمیخواهیم موضوع را پیچیده کنیم. اما این فضا همان هاست است.
البته هزینههای دیگری مانند خرید دامنه (آدرس منحصر سایتتان)، خرید قالب، امکانات سایت مانند درگاه پرداخت و چندین مورد دیگر هم برای سایتتان خواهید داشت. ما همۀ این هزینهها را در مقاله هزینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی حساب کردهایم.
اگر بخواهیم یک حساب سرانگشتی از همۀ این هزینهها بدهیم، حدودا 4 تا 6 میلیون تومان میشود. البته، با کمک پرتال هم این هزینه کمتر شده است، هم کارتان یک ساعته راه میافتد. بدون اینکه بخواهید هزینه هر کدام را تک تک بپردازید. به علاوه اینکه همۀ امکانات یکجا، در بستههای پرتال گذاشته شده است.
برای اطلاع از قیمت هر کدام از بستهها و امکانات هر کدام، به صفحه تعرفه مراجعه کنید. این هزینه در مقابل درآمدی که بعد از مدتی (مثلا 3 یا 4 ماه) خواهید داشت، اصلا رقمی نیست. چون شما هم قطعا هدفتان فروش است.
یک مسئله دیگر..!
همۀ افرادی که قصد راه اندازی فروشگاه فایل را دارند، با این نگرانی روبرو میشوند که: چگونه میتوانم، دسترسی به فایل را برای کسانی که آن را نخریدهاند، ببندم؟؟
خوشبختانه فروشگاه ساز پرتال، فکر این را هم کرده است. در واقع تنها افرادی که محصول شما را خریداری کردهاند، میتوانند از آن استفاده کنند. به این صورت که برای او یک کد ارسال میشود و تنها خودش میتواند فایل را دانلود کند. خب این هم از این... دیگر جای نگرانی وجود ندارد!
راستی شما چه نوع فروشگاه فایلی میخواهید داشته باشید؟ زیر همین مقاله برای ما بنویسید، تا شما را راهنمایی کنیم :) امیدواریم که همان ابتدا، سایتتان را ایجاد کرده باشید، اما اگر هنوز این کار را نکردهاید، با لینک زیر شروع کنید: